Доступність посилання

ТОП новини

У ВАСУ підтвердили, що отримали подання щодо Власенка


Сергій Власенко
Сергій Власенко
У Вищому адміністративному суді України підтверджують надходження позову від голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень члена фракції «Батьківщина» Сергія Власенка.

Як повідомляють українські інформагенції з посиланням на прес-службу ВАСУ, подання щодо позбавлення депутатських повноважень Власенка розглядатиме суддя Михайло Зайцев.

При цьому в прес-службі суду не уточнили аргументації позову, зазначивши лише, що його розглядатимуть не в терміновому порядку, і що наразі позов ще не призначений до розгляду.

Крім того, у прес-службі ВАСУ підтвердили отримання позову про позбавлення мандата члена фракції Партії регіонів Андрія Веревського. Про те, що спікер звернувся до ВАСУ з приводу повноважень цього депутата, сьогодні повідомив член фракції Партії регіонів Володимир Олійник. За його словами, це свідчить про те, що вибірковості в цьому питанні немає.

Сьогодні Власенко заявив, що після рішення ВАСУ про позбавлення його мандата його можуть заарештувати. Захисник Тимошенко спрогнозував, що це може статися в ніч на суботу.

Минулого місяця Власенко заявляв, що його хочуть позбавити депутатських повноважень, а мотивом для цього є те, що він займається адвокатською діяльністю, зокрема це стосується справи Юлії Тимошенко. Проте Власенко наголосив, що є захисником, а не адвокатом колишнього прем’єра.

Він також заявив, що подав до Ради адвокатів України заяву з проханням скасувати його адвокатське свідоцтво, щоб не було підстав для якихось «політичних інсинуацій».
XS
SM
MD
LG