Доступність посилання

ТОП новини

Вбивство мера Симеїза: міліція шукає велосипедиста


Сімферополь – У Симеїзі триває прощання із мером цього південнокримського містечка Кирилом Костенком, убитим зранку 26 лютого неподалік селищної ради. Похорон відбудеться в суботу в Сімферополі, де пройшло дитинство і більша частина життя убитого. Тим часом правоохоронці продовжують пошук убивці. Його можливе фото показують симеїзцям під час подворового і поквартирного обходу.
Фото надано «Центром журналістських розслідувань»
Фото надано «Центром журналістських розслідувань»

Фото велосипедиста, зроблене із запису відео-реєстратора одного з автомобілів, що проїжджав після вбивства селищного голови повз місце, де потім знайшли спалену автомашину вбивці, отримали всі правоохоронці, які беруть участь у пошуку злочинця. За даними з джерел у міліції, найімовірніше, убивця підпалив автомобіль і зник з цього місця на велосипеді.

Водночас, група депутатів Симеїзької селищної ради пообіцяла виділити грошову винагороду за відео з автомобільних реєстраторів і камер спостереження в Симеїзі за останній місяць. Якщо ця інформація допоможе слідству, то за неї обіцяють 50 тисяч гривень.

У кримському главку міліції тим часом повідомили, що правоохоронці мають у своєму розпорядженні цілу низку відеозаписів, зроблених із кількох камер і аналізують їх.

Вбивця був один і приїхав на «Жигулях-копійці» – відео

Напередодні сімферопольський інтернет-ресурс «Центр журналістських розслідувань» розмістив на своєму сайті фрагмент відео з камери сусіднього готелю про сам момент убивства Кирила Костенка.

На ньому видно, що відразу за «Мерседесом» мера на стоянку біля сільради під’їхав і зупинився автомобіль ВАЗ-2101. Із нього з місця водія вийшов чоловік зі зброєю в пакеті. Кирило Костенко, автомобіль якого зупинився трохи вище стоянки, відчинив двері, а в цей момент чоловік підійшов до парапету і зробив серію пострілів.

Після цього чоловік швидко сів за кермо «копійки» і поїхав. На відео видно, що зброя була у пакеті, або ж пакет був прикріплений до неї, тож відстріляні гільзи, очевидно, залишилися у ньому. Таймер камери зафіксував час злочину – 8:41 ранку.

Одна з версій мотиву вбивства селищного голови Симеїза, як повідомив прокурор Криму В’ячеслав Павлов, професійна діяльність Кирила Костенка на посаді селищного голови.

Мер південнокримського курортного містечка Симеїз Кирило Костенко був застрелений із автоматичної зброї в автомобілі у вівторок 26 лютого. Селищний голова отримав чотири кулі і помер на місці. Спалений автомобіль імовірних убивць згодом виявили неподалік на горі Кішка. В автономії був задіяний план «Перехоплення».

2011 року правоохоронці затримували Кирила Костенка під час отримання хабара у 400 тисяч гривень, але справу згодом закрили. За даними місцевої преси, у 90-і роки Костенко був засуджений за підозрою у розбійному нападі.

Заступник голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України, генерал-полковник міліції Микола Паламарчук вважає, що вбивство мера Симеїза правоохоронці «навряд чи розкриють».
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG