Доступність посилання

ТОП новини

Колесніченко, Бережна й Олійник заявляють, що не є «депутатами-сумісниками»


Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко запевняє, що він не поєднує депутатську діяльність із адвокатською. Так він спростовує інформацію ЗМІ про те, що він, будучи народним депутатом, нібито має чинне свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 413, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

«У невідповідності цієї інформації дійсності можна переконатися, відкривши Єдиний реєстр адвокатів, розміщений на сайті Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури. Там відображена інформація про те, що воно зупинене», − заявляє Колесніченко.

За його словами, чинність свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю була зупинена відповідно до закону ще 2006 року.

Ще один регіонал Володимир Олійник заявляє, що подав заяву у кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Черкаської області 3 жовтня 2012 року, щоб припинити адвокатську діяльність, проте «Реєстр адвокатів почав працювати лише з середини січня цього року». У реєстрі адвокатів свідоцтво Олійника значиться як чинне. Однак він запевняє, що не веде вже адвокатську діяльність.

Депутат від Партії регіонів Ірина Бережна теж заявила, що після обрання народним депутатом зупинила нотаріальну діяльність у встановлений законом термін.

Раніше прес-служба громадянського руху «Спільна справа» повідомила про 37 депутатів-сумісників у Партії регіонів. Наразі у Вищому адміністративному суді України перебуває позов від Голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень члена фракції «Батьківщина» Сергія Власенка у зв’язку з тим, що він, як стверджується, продовжує бути адвокатом. 22 лютого Власенко повідомив, що подав заяву до Ради адвокатів України скасувати його адвокатське свідоцтво, однак це не позбавляє його права продовжувати бути захисником (не адвокатом) колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Вищий адміністративний суд України має розглянути питання про позбавлення Власенка статусу депутата у вівторок, 5 березня.
XS
SM
MD
LG