Доступність посилання

ТОП новини

США пообіцяли «посилити» сирійських повстанців, але не озброювати їх


Вашингтон працюватиме над тим, щоб «посилити» сирійських повстанців, але не озброюватиме їх, заявив сьогодні державний секретар США Джон Керрі.

У перебігу візиту до Саудівської Аравії він і його саудівський колега принц Сауд аль-Фейсал наголосили на праві сирійців на самозахист.

При цьому Керрі звернув увагу, що поміркована сирійська опозиція має забезпечити, щоб зброя, яка таки дістається опозиційним силам, потрапила саме до їхньої поміркованої частини, а не «в неправильні руки».

Він виступив після низки зустрічей у саудівській столиці Ер-Ріяді також із кількома керівниками сусідніх арабських держав регіону Перської затоки.

Саудівська Аравія, як і ці держави, підтримує повстання в Сирії, яке ведуть переважно суніти проти переважно шиїтської влади авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада. Як вважають, ці країни вже надавали повстанцям зброю. Натомість владний режим Сирії підтримує головний регіональний суперник цих країн, шиїтський Іран.

Серед повстанців, які ведуть боротьбу проти влади Сирії, є і помірковані сили, які прагнуть демократизації, і радикальні ісламісти, частина яких пов’язана з терористичною мережею «Аль-Каїда».
XS
SM
MD
LG