Доступність посилання

ТОП новини

Канада через свої закони не може скласти список нев’їзних українських чиновників – міністр


Законодавство Канади не дає можливості заборонити в’їзд до країни чиновників і політиків з України, підозрюваних у порушення прав людини і в корупції. Про це заявив на запитання Радіо Свобода міністр громадянства й імміграції Канади Джейсон Кенні.

«У нас не таке законодавство, як у США, де було б можливим укласти «список Магнітського» і заборонити в’їзд російським чиновникам, задіяним у порушенні прав людини тощо. Натомість законодавство Канади забороняє в’їзд до країни осіб, які займаються кримінальною діяльністю, або ж діями, що класифіковано як мафіозні. Але ми також не складаємо списків із прізвищами таких людей: згідно з нашим законодавством, такі списки неможливі», – наголосив Кенні.

За його словами, Канада занепокоєна тим, в який спосіб в Україні здійснили арешт, слідство, винесення вироку і розгляд апеляції Юлії Тимошенко.

«Легітимна й активна опозиція – невід’ємна частина сильної та ефективної демократії», – зазначив міністр Кенні.

Минулого тижня помічник держсекретаря США з питань демократії Томас Меліа в інтерв’ю «Голосу Америки» заявив про можливу заборону на в’їзд до Сполучених Штатів українських посадовців, задіяних у політичних переслідуваннях і порушеннях прав людини.

«Наші існуючі закони дають нам можливість накладати візові обмеження для в’їзду до США на осіб, які ми вважаємо задіяні у грубих порушеннях прав людини чи інших злочинах. І ми це робимо. Є українці, які не можуть прибути до США», – сказав Меліа.
XS
SM
MD
LG