Доступність посилання

ТОП новини

Парламент підготував позбавлення Власенка мандата за вказівкою Банкової – Сас


Сергій Сас
Сергій Сас
Рішення регламентного комітету Верховної Ради про те, що Сергій Власенко поєднує статус депутата і адвокатську діяльність, зрежисоване з Банкової і відбулося з порушеннями закону, вважає депутат від «Батьківщини» Сергій Сас.

«Рішення регламентного комітету завжди ухвалювалися консенсусом або більшістю, не було ніяких підстав для того, щоб не запрошувати на засідання представників опозиції і самого Власенка, про якого ішлося. Коли комітет ухвалив рішення шодо Сергія Власенка 27 лютого, він уже навіть формально не був адвокатом. 22 лютого Львівська колегія адвокатури прийняла його заяву про відмову від адвокатського статусу. Голова Верховної Ради мав десять днів, щоб за рішенням комітету звернутися до суду, однак він зробив це наступного ж ранку. Навряд чи хтось всю ніч готував текст подання. Схоже, рішення комітету й подання готувалися одночасно, за вказівками Банкової», – заявив Сергій Сас у коментарі Радіо Свобода.

Він обурився тим, що регламентний комітет, на його думку, вперше в історії став філією Банкової для розправи з політичними опонентами.

За словами Сергія Саса, Власенка позбавляють мандата, щоб завдати шкоди його підзахисній Юлії Тимошенко. Якщо це відбудеться, парламентська опозиція вдасться до спільних рішучих дій, прогнозує депутат.

Чи позбавляти Власенка мандата, сьогодні о 14:00 вирішуватиме Вищий адміністративний суд.
XS
SM
MD
LG