Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч Путіна і Януковича – проблема в подробицях? (Огляд преси)


Київ – В українсько-російських відносинах кількість ніяк не переросте в якість. Про це, як переконує газета «День», свідчать останні багатогодинні переговори президентів Віктора Януковича та Володимира Путіна. Єдине, про що прес-служби повідомляють громадськість, – це перелік обговорюваних питань. Видання цікавиться, чому підсумки переговорів Януковича та Путіна в підмосковній резиденції тримають у цілковитій секретності. Вся проблема в подробицях, яких ми не знаємо, зокрема й щодо оренди газотранспортної системи України, стверджує експерт видання. Оскільки щодо них ніяк не дійдуть згоди, це не може вивести переговорний процес зі ступору. Заголовок статті – «Незавидна зустріч у Завидові».

У протистоянні опозиції і влади в хід пішла депутатська недоторканність. Вирішують суди. Втрачає країна. Не встигли народні депутати розблокувати Верховну Раду, як вчора її «окупували» знову. І знову опозиція. Тепер через
намагання позбавити повноважень депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка. Стара історія. У протистоянні влади і опозиції знову страждає імідж країни. Буквально тиждень тому Президент повернувся з Брюсселя, де йому вкотре вказали на проблему з правосуддям, без вирішення якої підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом буде неможливо. І зразу ж історія з Власенком. У журналіста газети «День» склалося враження, що Віктора Януковича хтось підставляє. Але хто, якщо повна влада в його руках? Утім, на думку журналіста, опозиція також не бездоганна. Знаючи, що влада слідкує за кожним її кроком, чому вона дає привід себе переслідувати? Одним словом – театр, який часто б’є по репутації країни, зауважує автор. Стаття називається «Мандатні жертви».

Визначено перелік галузей економіки, що звільняються від податків. Як зауважує «Комерсант Україна», через півроку після ухвалення закону про стимулювання інвестиційної діяльності в уряді вирішили визначити перелік пріоритетних галузей економіки, які отримають податкові пільги на 19 років. Їх виявилося всього чотири: ЖКГ, транспортна інфраструктура, машинобудування та сільське господарство. У парламентській опозиції впевнені, що пріоритети повинен визначати ринок, а не держава. До того ж податкових пільг за останні роки було надано так багато, що преференції можна давати лише після їхньої ревізії. Про це наголошується в матеріалі «Пільги на роки».

Переганяти в Україну вживані автомобілі з Європи і чесно їх розмитнювати вже давно не вигідно. Після сплати всіх податків ціна легкової машини іноді виростає в кілька разів. Набагато дешевше нікуди не їздити і купити таке ж авто в Україні. Як інформує газета «Факти», нещодавно Податкова міліція накрила підпільний цех, де майже в промислових масштабах збирали нелегально ввезені з Європи машини. Тепер реєстрація цих авт в Україні, найімовірніше, буде скасована. Свої іномарки можуть втратити тисячі українців, які купили автомобілі на авторинках або за оголошеннями. Конкретніше видання розповідає в рубриці «Зона ризику».

Уже традиційно після чотирьох основних світових Тижнів моди – Нью-Йорка, Лондона, Мілана і Парижа – одразу йде український, Ukrainian Fashion Week. Основний склад «української модної збірної» не змінюється – Лілія Пустовіт, Вікторія Гресь, Олексій Залевський, Віктор Анісімов, Тетяна Земськова і Олена Ворожбит. Про те, роботи ще яких дизайнерів можна буде побачити за кілька днів в Мистецькому арсеналі, розповідає газета «Україна молода» у статті «Мода на київській широті».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG