Доступність посилання

ТОП новини

Рішення ВАСУ щодо Власенка буде орієнтовно о 17:00


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Вищий адміністративний суд України орієнтовно о 17:00 винесе рішення у справі за позовом голови Верховної Ради Володимира Рибака щодо позбавлення народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка повноважень.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, про це повідомив судовий розпорядник після того, як колегія суддів пішла до дорадчої кімнати.

Перед цим на вимогу голови фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка, який представляє у суді інтереси Власенка, суд долучив до справи документи, які засвідчують, що він є захисником, а не адвокатом.

Присутній на засіданні лідер УДАРу Віталій Кличко заявив, що певна надія на позитивне рішенняч суду є. За його словами, рішення стане лакмусовим папірцем того, на скільки хвора система.

Зі свого боку, Яценюк, який в суді представляє інтереси Власенка, заявив, що в разі негативного рішення опозиція піде до Європейського суду з прав людини і виграє там. А світова спільнота, за його словами, створить аналогію «списку Магнітського» щодо України.

Водночас лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок пообіцяв ініціювати звільнення голови регламентного комітету за фальшування рішення цього комітету з приводу необхідності позбавити Власенка мандата за сумісництво.

Голова парламенту Володимир Рибак вніс до ВАСУ подання щодо можливості позбавлення Власенка депутатського мандата, мотивувавши це тим, що він незаконно суміщає депутатську діяльність із адвокатською.
XS
SM
MD
LG