Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники і родичі обвинуваченого в терактах пікетували Адміністрацію Президента


Півсотні родичів та друзів обвинуваченого в терактах Дмитра Реви, активісти громадської ініціативи «4Reva» та представники Комітету визволення політв’язнів провели в середу пікет біля Адміністрації Президента, повідомила Радіо Свобода дружина обвинуваченого Лариса Рева.

За її словами, учасникам акції не дозволили навіть наблизитися до паркану Адміністрації – через начебто укладку тротуарної плитки представники міліції оточили і обнесли огорожею місце, відведене для пікету.

Учасники протесту заявили, що в матеріалах кримінальної справи є всі докази невинуватості Реви, а єдиний доказ проти нього – телефонний дзвінок із його мобільного на мобільний політолога Віктора Сукачова, який проходить у справі як організатор вибухів, – сфальшований працівниками міліції під час обшуку.

Учасники акції передали до Адміністрації Президента звернення з проханням «відновити конституційні права обвинуваченого Реви, порушені незаконними діями слідства, обвинувачення і суду».

Державний обвинувач Олександр Гладкий після останнього судового засідання у «справі тероризму», відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо наявності доказів проти Дмитра Реви, заявив, що про це говорити можна буде «тільки після судового слідства».

Дмитро Рева – один із чотирьох обвинувачених у «справі про тероризм», яка наразі слухається в Індустріальному районному суді Дніпропетровська, – проходить у справі як пособник. Його арешт наразі оскаржують у Європейському суді з прав людини.
XS
SM
MD
LG