Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині стало модно називати дітей подвійними іменами


На Дніпропетровщині стало модно називати дітей подвійними іменами, повідомила в середу заступник начальника служби Головного управління юстиції в Дніпропетровській області Олена Ляшенко.

«У Дніпропетровській області реєструється все більше новонароджених із подвійними іменами. Серед хлопчиків – це Даніель-Владислав, Павло-Кипріан, Сулейман-Маркус, Тимур-Малик. Серед дівчаток – Анна-Марія, Анна-Софія, Джойс-Джой, Марія-Вікторія, Марія-Магдалена, Марія-Надія, Поліна-Вікторія, Софія-Анна», – сказала фахівець.

Водночас вона повідомила, що, за законодавством, власне ім’я дитини визначається за згодою батьків: дитині можуть бути присвоєні не більше як два власні імені, якщо інше не випливає зі звичаїв національної меншини, до якої належать батьки.

Як сказала фахівець, суперечка про вибір імені між батьками може бути вирішена в суді.

За словами Олени Ляшенко, останнім часом на Дніпропетровщині все більше батьків стали називати дітей рідкісними іменами, приміром, дівчаток – Августинами і Євангелінами, а хлопчиків – Бориславами.

«Згідно з українським законодавством, батьки можуть присвоїти своїй дитині будь-яке ім’я, і ми не маємо права їм відмовляти. Так, у 2012 році у Дніпропетровській області було зареєстровано хлопчиків із іменами Авнер, Амадей, Борислав, Веніамін, Даніель, Гордій, Ізот, Леонард, Платон, Прохор, Севастян, Северин, Терентій, Яків. Серед рідкісних імен, якими дніпропетровці називали дівчаток, – Августина, Амалія, Афіна, Василина, Златослава, Євангеліна, Єсенія, Майя, Ніколь, Рената, Серафима, Таїсія, Ясміна», – сказала вона.

Минулого року у Дніпропетровській області народилося понад 37,3 тисячі дітей, це на тисячу більше, ніж у 2011 році. Таким чином, у 2012 році народжуваність зросла на 4,5%.
XS
SM
MD
LG