Доступність посилання

ТОП новини

Якою є секс-місія Femen? (Огляд преси)


Київ – Символи України у світі більше не боксери і футболісти – їх затьмарили оголеними грудьми дівчата з руху Femen, які тепер, як переконує тижневик «Кореспондент», щосили розхитують морально-етичний фундамент Західної Європи. Видання пише, що агресивні співвітчизниці топлес із вінками на головах цілком адекватно відображають неоднозначний імідж України із властивим її внутрішній і зовнішній політиці абсурдом. Хоча, коли чотири роки тому дівчата вийшли на свою першу акцію в Києві, протестуючи проти профілактичного відключення гарячої води влітку, вони і не мріяли про європейську славу. Стаття називається «Секс-місія».

Виборчі змагання в Києві за посаду мера вже фактично розпочалися, констатує газета «День». Утім, політичний пасьянс досить непередбачуваний. Основною інтригою залишається питання, чи зможуть опозиціонери досягнути домовленості й уникнути передбачуваного програшного взаємопоборення. Адже саме Київ є основоположним майданчиком для проби сил влади та опозиції. Соціологи зазначають, що столичні настрої рано чи пізно, але розходяться концентричними колами по всій країні. Тож фіаско влади на всіх виборчих округах Києва створює перепону на самісінькому старті майбутньої президентської гонки. Про основних претендентів на посаду столичного голови і їхні шанси на успіх йдеться в матеріалі «Хто на Київ?».

«Донецька ментальність» таки існує, і це не стереотип, стверджує експерт «Газети по-українськи». Він нагадує, що у радянські часи в донецькому краї кожен третій був судимий. А в місцях позбавлення волі психіка дуже трансформується. Ще один фактор – близькість Росії та відсутність історичного коріння. Серед особливостей «донецьких» – повага до сили. Це – єдиний фактор, із яким вони рахуються, навряд чи моральність відіграє для них якусь роль. Для «донецьких» ідеальна Україна – це коли вони при владі, розподіляють бюджет і всім диктують умови. Бо зони та Радянський Союз привчили їх, що владу мають поважати. Якщо немає показної поваги, вони не почуваються повноцінною владою. Звідси всі ці кортежі, охоронці та вдячні пенсіонери на задньому плані, зауважує експерт.

Україна переживає сплеск подружнього шпигунства. Частіше жінки стежать за чоловіками, стверджує тижневик «Країна». Видання інформує, що один
день обходиться замовникові від 300 до 700 доларів. Якщо, крім стенограми та аудіозапису розмов по мобільному, є фото та відео, оплата праці вища. Хороший шпигун має по три замовлення на місяць і заробляє 3–4 тисячі доларів.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG