Доступність посилання

ТОП новини

День народження телефону


Лондон – Телефон має свій офіційний день народження. 7 березня 1876 року Бюро патентування США зареєструвало винахід Александра Ґрегема Белла на «...метод і апарат для передачі звуку телеграфним способом...».

Александр Белл народився в Шотландії, мешкав у Лондоні, а згодом в Канаді і США, де працював фахівцем в галузі звуку і мовлення.
Він, зокрема, розробив систему графічного пояснення звуків людям із вадами слуху.

Створити ж апарат для передачі звуку з допомогою електрики йому допоміг американський механік Томас Ватсон.

Згодом телефон став невід’ємним супутником життя для щораз більшої кількості людей, а його вигляд і принцип роботи майже не змінювався близько сотні років.

Якість звуку та ефективність пристроїв значно покращилася, коли в апаратах після Другої Світової війни почали використовувати транзистори. У вісімдесятих роках телефон відірвався від дротів і став мобільним.

Кишеньковий комп’ютер

Спочатку він був завбільшки з цеглину, а потім зменшився до кишенькових розмірів. Україна стала однією з багатьох держав у світі, де кількість мобільних телефонів перевищує кількість населення.

Тепер телефон перевтілився у так званий смартфон пристрій, який насправді є потужним комп’ютером, а можливість використовувати його для розмов навіть не найважливіша.

Більшість телефонів мають вмонтовані фотоапарати, можуть знімати й показувати відео і завантажувати й відтворювати музику, а смартфони дають нагоду використовувати ще й усі можливості інтернету.

І який результат? Результатом стало те, що щораз більше людей віддають перевагу іншим способам спілкування над власне живою розмовою.

Наприклад, урядове дослідження у Великій Британії нещодавно виявило, що 58% опитаних людей щодня надсилають текстові повідомлення, а розмовляють по телефону щодня лише 46%.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG