Доступність посилання

ТОП новини

Кужель: потрібно розслідувати, кому пішло майно Щербаня


Олександра Кужель
Олександра Кужель
Народний депутат Олександра Кужель закликає прокуратуру і суд провести розслідування щодо розподілу майна, яке належало депутатові й бізнесмену Євгенові Щербаню. Про це вона сказала сьогодні у Печерському райсуді Києва, де вона дає свідчення у рамках справи про вбивство Щербаня у 1996 році.

«Я думаю, що суд і прокуратура мали б дослідити, до кого перейшло майно найбільш заможного бізнесмена. Вам нескладно це буде зробити, і його діти будуть вам вдячні», – сказала Кужель.

Свідок захисту також наголосила на відсутності конфліктів між компаніями Щербаня і Юлії Тимошенко. «З компанією ЄЕСУ не було проблем. Я можу припустити, що у Євгена був конфлікт з «Ітерою». І обставини розстрілу Євгена Щербаня говорять про те, що без допомоги спецслужб жоден кілер не зміг би здійснити це вбивство. Організація замаху на такому рівні неможлива для людей навіть такого рівня, як Лазаренко, не кажучи вже про бандитів, яких зараз називають організаторами та виконавцями», – додала вона.

«Мої припущення виходять з того, що Щербань не захотів мені передавати документи, які він обіцяв передати для розслідування парламентською комісією, та з його застереження: «Я хочу, щоб ти була жива», – сказала Кужель.

Свідок також повідомила про конфлікт між Євгеном Щербанем і Володимиром Щербанем, який втратив посаду керівника фракції «Соціально-ринковий вибір».

За її словами, Євген Щербань лобіював призначення Євгена Марчука на посаду керівника фракції. «Він м’яко просив членів фракції підтримати Марчука на посаду голови фракції», – заявила Кужель, додавши, що тоді Володимир Щербань «вибухнув» і після цього перестав відвідувати засідання фракції.

«Володя (Щербань) вийшов у відкритий конфлікт з Євгеном. Він був страшенно незадоволений тим, що він не глава фракції», – зазначила Кужель.

На питання прокурорів щодо стосунків Євгена Щербаня з Володимиром Щербанем Олександра Кужель сказала, що стосунки були скоріше ділові, а після зняття Володимира Щербаня з посади керівника фракції стали прохолодними.

Сьогодні Печерський райсуд Києва почав допит чергового свідка у кримінальному провадженні про вбивство депутата Євгена Щербаня.

На засідання суду не привезли екс-прем’єра України Юлію Тимошенко. На засіданні також відсутній захисник Тимошенко Сергій Власенко, якого вчора Вищий адмінсуд України позбавив депутатських повноважень.
XS
SM
MD
LG