Доступність посилання

ТОП новини

Рибак допускає, що Янукович може розпустити парламент


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Голова Верховної Ради Володимир Рибак не виключає, що Президент України Вiктор Янукович скористається своїм правом розпустити парламент.

«Президент може ухвалити таке рішення. Це питання ми обговорювали як один iз варiантiв виходу з ситуацiї», – сказав спiкер пiд час привiтання жiнок-журналiстiв iз 8 Березня.

Водночас голова Верховної Ради висловив сподівання, що парламент, роботу якого наразі заблокували представники опозиції, запрацює у вівторок, 19 березня.

За словами Рибака, сьогоднішня ситуація з блокуванням парламенту свідчить про те, що дві третини народних депутатів вперше прийшли у парламент, і «багато з них думають, що вони на мітингах». «Але це вищий законодавчий орган країни», – наголосив спікер.

Депутати опозиційних фракцій заблокували трибуну Верховної Ради, протестуючи проти позову до суду щодо позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка. Сьогодні вони тримають трибуну і президію парламенту в блокаді вже на знак протесту проти позбавлення Власенка депутатських повноважень.

Президент України має право розпустити парламент, якщо вiн не працює протягом 30 днiв.
XS
SM
MD
LG