Доступність посилання

ТОП новини

На західній Україні невідомі пошкоджують пам’ятники Бандері і Шухевичу


Невідомі зловмисники пошкодили меморіальну таблицю головнокомандувачеві УПА Романові Шухевичу на барельєфі біля музею в районі Білогорщі у Львові.

Повідомлення про це надійшло до правоохоронців ввечері 6 березня, заявила керівник відділу зв’язків із громадськістю управління МВС у Львівській області Світлана Добровольська.

Крім того, за її словами, на пам’ятнику Шухевичеві, встановленому в дворі музею, знайшли трос. Невідомі накинули його на шию статуї, але в міліції поки що не можуть сказати, чи зловмисники намагалися скинути пам’ятник із постаменту.

Водночас кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що в селі Грабівка Калуського району Івано-Франківщини цієї ночі невідомі облили зеленою фарбою погруддя провідника ОУН Степана Бандери, встановлене на подвір’ї місцевої школи.

Як повідомила телефоном секретар Завійської сільської ради, до складу якої входить і Грабівка, Анастасія Василів, пам’ятник облили зверху донизу і навіть трохи «подовбали». Чи складно буде його відновлювати, наразі не повідомляють. До Грабівки виїхали працівники райвідділів МВС й СБУ.

Погруддя Степана Бандери встановлене у Грабівці у 2008 році. Це село, що розташоване поряд з Чорним лісом, було центром національно-визвольної боротьби.

Вчора ж з’явилося повідомлення про те, що в селі Воля-Задеревацька Львівської області невідомі пошкодили пам’ятник і барельєф провідникові ОУН Степану Бандері.
XS
SM
MD
LG