Доступність посилання

ТОП новини

У Росії колишньому працедавцеві Магнітського заочно висунули звинувачення


Вільям Браудер
Вільям Браудер
Британцеві Вільяму Браудерові, засновнику і керівникові інвестиційного фонду Hermitage Capital, який обслуговував російський юрист Сергій Магнітський, заочно висунули офіційне звинувачення в незаконній скупівлі акцій російської газової компанії «Газпром», повідомило в четвер Міністерство внутрішніх справ Росії.

За словами МВС, Браудера викликали через британське посольство, але ні він, ні його представники не з’явилися, тому звинувачення оголосили заочно. Тепер Браудера готуються оголосити в розшук, заявили у прес-центрі МВС.

У вівторок міністерство вже заявляло, що готується висунути ці звинувачення і що, за попередніми оцінками, збитки державі внаслідок таких дій склали три мільярди рублів (майже 796 мільйонів гривень).

І Браудера, і Магнітського в Росії вже звинуватили також в ухилянні від сплати податків. Посмертний суд над Магнітським має продовжитися 11 березня.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для інвестиційного фонду Hermitage Capital під керівництвом Вільяма Браудера, помер у 2009 році у слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення російських податків для свого замовника, фонду Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення після того, як юрист заявив, що викрив схему, за якою сплачені фондом податки на суму в 230 мільйонів доларів викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів.
XS
SM
MD
LG