Доступність посилання

ТОП новини

Хто замовив напад у Росії на керівника балету Большого?


Павло Дмитриченко
Павло Дмитриченко
Москва – Таганський суд Москви у четвер задовольнив клопотання про арешт трьох підозрюваних у справі про напад на художнього керівника балетної трупи Большого театру Сергія Філіна. Незважаючи на те, що в російській поліції поспішають запевнити всіх, що злочин розкрито, експерти вважають, що ставити крапку в цій справі поки що рано.

Неповних два місяці знадобилося московським детективам, щоб оголосити, що винні в нападі на художнього керівника балетної трупи Великого театру знайдені. Увечері 17 січня невідомий хлюпнув в обличчя Сергія Філіна кислотою. Відомого танцівника доставили в лікарню з опіками.

У керівництві Большого заявили, що напад на Філіна пов’язаний з його професійною діяльністю і що погрози надходили художньому керівникові балету і раніше.

Дмитриченко не визнає свою вину

Арешт підозрюваних у скоєнні злочину викликав більше запитань, ніж відповідей. Замовником нападу на Сергія Філіна поліцейські назвали провідного соліста Большого театру Павла Дмитриченка, виконавцем – Юрія Заруцького. Під варту взяли й водія, який привіз Заруцького на місце злочину.

Раніше в поліції стверджували, що всі троє заарештованих написали явку з повинною. Однак у заяві, яку показали на російському телебаченні, Павло Дмитриченко повністю визнавати свою провину відмовляється. «У плані того, що я йому замовляв облити кислотою Сергія Філіна, це абсолютна неправда. Я цього не робив», – зазначає Дмитриченко.
Accused Boshoi Ballet Star Denies Planning Acid Attack (Russian)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00
Версія про можливу причетність Павла Дмитриченка до нападу на Філіна з’явилася в результаті аналізу телефонних з’єднань номерів, власники яких перебували в момент нападу в безпосередній близькості від місця події. З’ясувалося, що один зі власників такого номера – неодноразово судимий Юрій Заруцький – кілька разів телефонував художньому керівникові балету Большого театру. Імовірний замовник злочину Павло Дмитриченко не заперечує, що з Філіним у нього і в його дружини Анжеліни Воронцової був конфлікт. Філін, мовляв, «не давав Воронцовій танцювати». Однак Дмитриченко говорить, що був вражений тим, що трапилося.

«Пролунало прізвище Заруцький. Я дізнався про це прізвище тільки під час слідчих дій. Я з ним спілкувався. Людина в мене постійно позичала гроші. І після того, що я почув, що трапилося з Сергієм Філіним, я був просто шокований і не вірив у те, що цей чоловік, який пропонував мені його побити, взяв і з кислотою все це зробив. Я просто шокований був», – заявив Дмитриченко.

У поліції тим часом стверджують, що робота виконавця злочину була оцінена замовником у 50 тисяч рублів.

Призначити стрілочника?

У четвер, коли в суді вирішувалося питання про арешт Павла Дмитриченка, туди прийшли його колеги, які стверджують, що артист не міг у силу свого характеру скоїти такого злочину. Відома балерина Анастасія Волочкова теж вважає, що Дмитриченка призначили «стрілочником», хоча й каже, що особисто з ним не знайома.

«Те, що намагаються приплести туди Дмитриченка, я можу сказати, що це все переведення стрілок. Спочатку адміністрація Большого намагалася зробити крайнім Миколу Цискарідзе. Тепер знайшли ще якихось підставних людей. Просто все це робиться для того, щоб відвернути увагу від тих реальних замовників злочину, які насправді причетні до цієї теми. Ось і все», – вважає Волочкова.

Сергію Філіну зробили декілька операцій у Росії, а також у Німеччині, де зараз керівник балету Большого театру перебуває на реабілітації. За словами лікарів, Філін іде на поправку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG