Доступність посилання

ТОП новини

Чому представники влади дозволяють собі принижувати громадян?


Київ – Кожний народ заслуговує на ту владу, яку має». Цю тезу, сформульовану німецьким філософом Ґеорґом Фрідріхом Вільгельмом Геґелем, треба згадувати кожного разу, коли мовчки вислуховуємо грубість, з чиїх би вуст вона не звучала. Бо якщо ви не відреагували належно на хамську поведінку продавця, то вас у тому магазині не лише погано обслуговуватимуть, а й продаватимуть вам неякісні товари. А якщо з вами по-хамськи повівся представник влади, то подумайте, чи потрібна вам така влада?!.

Влада поводиться так, як їй дозволяє суспільство. Для пересічного українця спілкування з представниками влади усіх рівнів – це стрес. Громадянин досі виступає як прохач, а власник навіть найменшого мандата від влади ­­– як благодійник. Дуже часто «під гарячу руку» обтяжених владою людей потрапляють журналісти, професійний обов’язок яких розпитувати владу про те, як вона виконує свої функції.
Журналіст Іванна Коберник вважає, що журналісти повинні бойкотувати тих можновладців, які дозволяють собі хамську поведінку. На її думку, тільки системна консолідована робота журналістів та адекватна реакція суспільства можуть привчити владу до розуміння того, що «вона існує на наші податки і має відповідно поводитися». «Люди мають поважати самих себе і примусити владу себе поважати», – каже Іванна Коберник.
Випадки хамства представників влади мають засуджуватися суспільством – Коберник
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:24 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

ми разом

07.03.2013
Українське суспільство заслужило хамовиту і злодійську владу?

Хамство можновладців, залишене без реакції суспільства, дуже небезпечне – Пашаєв далі

04.03.2013
Донецькі журналісти не збираються забувати звинувачення влади на свою адресу

На Донеччині набирає обертів конфлікт між обласною владою та місцевими журналістами далі
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG