Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії і влада, і опозиція висловили задоволення резолюцією про західний курс країни


У Грузії і у владі, і в опозиції позитивно оцінили сьогодні ухвалену вчора резолюцію парламенту про європейський і євроатлантичний курс країни.

Як заявила міністр закордонних справ Майя Панджикідзе, ця резолюція дуже важлива для політичного життя Грузії, бо меншість і більшість у парламенті змогли домовитися про цей документ.

А в опозиції заступник голови парламенту, член опозиційної пропрезидентської партії «Єдиний національний рух» Ґіорґі Барамідзе висловив задоволення парламентської меншості документом, який відображає пріоритетні напрямки Грузії і був ухвалений, за його словами, в результаті взаємних поступок і компромісів.

Учора ввечері парламент Грузії одноголосно ухвалив резолюцію «Про напрямки зовнішньої політики Грузії», яка визначила за головний пріоритет інтеграцію в європейські і євроатлантичні структури, а за головних стратегічних партнерів – США і ЄС.

Крім того, резолюція встановила, що Грузія не може мати дипломатичних відносин чи перебувати в військово-політичному чи митному союзі з державами, які визнають незалежність Абхазії і Південної Осетії.

Захист незалежності країни, суверенітету, деокупація територій і відновлення територіальної цілісності держави в міжнародно визнаних кордонах є серед головних завдань зовнішньої політики Грузії, мовиться в резолюції.
XS
SM
MD
LG