Доступність посилання

ТОП новини

У Бельгії металурги протестували проти планів скорочень ArcelorMittal


У Бельгії металурги протестували проти планів скорочень ArcelorMittal
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У Бельгії металурги протестували проти планів скорочень ArcelorMittal

Бельгійські металурги перекривали в п’ятницю автомагістралі на кордонах із Німеччиною та Нідерландами на протест проти планів закриття заводів металургійної корпорації ArcelorMittal у державах Євросоюзу, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«У нас враження, що політики та бізнесмени нас не чують, тож ми йдемо на крайні заходи», – кажуть профспілкові організації, які зібрали працівників на блокування доріг, внаслідок чого виникли багатокілометрові запини.

Представник профспілки бельгійських металургів Патрік Війомо, виступаючи на одному з таких блокувань біля містечка Візе на бельгійсько-нідерландському кордоні, заявив: «Ми зібралися тут, щоб висловити наше невдоволення рішенням пана Лакшмі Міттала (керівника корпорації – ред.) закрити деякі європейські заводи, зокрема, у місті Льєжі».

Останнім часом міжнародна металургійна корпорація йде на скорочення робочої сили чи й на повне закриття деяких підприємств. Зокрема, в Україні на її комбінаті «ArcelorMittal Кривий Ріг» наприкінці минулого місяця здійснили чергове звільнення, цього разу добровільне. За словами представників профспілки, з 56 тисяч працівників комбінату на 2005 рік його власники планували залишити до 2015 року близько 13–14 тисяч.
XS
SM
MD
LG