Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі мітингували на підтримку Павличенків


У Кривому Розі провели марш «Свободу чесним!» на підтримку засуджених Дмитра та Сергія Павличенків. Про це Радіо Свобода повідомили учасники акції протесту.

На мітинг зібралися правозахисники, активісти громадських організацій та неформальних громадських рухів Кривого Рогу. Акція відбулась під гаслами «Сьогодні Павличенки – завтра ти!», «Свободу чесним – свободу Павличенкам!».

Учасники акції вимагали об’єктивного розслідування справи і «покарання справжніх вбивць».

«Лише чесний, справедливий, відкритий та об’єктивний розгляд справи Павличенків дозволить українцям довіряти суду, адже лише таке судочинство є правосудним та конституційним. І цього ми вимагаємо. Лише пошук та покарання справжніх вбивць судді Зубкова дасть надію решті суддів відкрито та чесно, не побоюючись за власне життя, вершити судочинство. Ми вимагаємо негайно розпочати цей пошук», – заявили активісти.

Раніше марші на підтримку Павличенків відбулися в Одесі, Чернігові, Дніпропетровську, Києві та інших містах.

Голосіївський районний суд у Києві 2 жовтня засудив Дмитра Павличенка до довічного ув’язнення, а його сина Сергія Павличенка до 13 років позбавлення волі за вбивство судді. Сергій Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під’їзді свого будинку в Києві.

Самі засуджені своєї провини не визнають. Низка правозахисників вказують на те, що суд так і не довів причетність до вбивства саме Дмитра і Сергія Павличенків.
XS
SM
MD
LG