Доступність посилання

ТОП новини

У Криму влада, ліві і праві нарізно вшанували Шевченка


Пам’ять Шевченка прийшов вшанувати і ветеран УПА, етнічний росіянин Володимир Чермошинцев з Бахчисарая
Пам’ять Шевченка прийшов вшанувати і ветеран УПА, етнічний росіянин Володимир Чермошинцев з Бахчисарая
У Сімферополі відбулися три окремі заходи до 199-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Зранку в суботу квіти і вінки до погруддя Тараса Шевченка в однойменному парку адміністративного центру автономії поклали представники влади Сімферополя і Криму.

Через годину після того до пам’ятника прийшли півтора десятка комуністів із сімферопольського міськкому Компартії України. Вони поклали до підніжжя пам’ятника червоні гвоздики.

Комуністи прийшли вшанувати Шевченка
Комуністи прийшли вшанувати Шевченка


Ще через півгодини розпочався мітинг активістів українських національно-демократичних громадських і політичних організацій, а також представників кримськотатарської громади.

На мітингу його учасники оголосили про намір створити громадський оргкомітет із святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, що відзначатиметься наступного року. Мітингувальники також закликали кримську владу «на гідному рівні вшанувати визначну ювілейну дату великого українського діяча».

Учасники заходів вшанування Шевченка
Учасники заходів вшанування Шевченка


Вперше на заході виступив ветеран УПА Володимир Чермошинцев. Мешканець Бахчисарая, етнічний росіянин Володимир Чермошинцев сказав, що пишається «своїм бандерівським минулим», і закликав не забувати «непохованих досі героїв», які виконували «заповіт Тараса – воювали за Вкраїну милу».

Цього року, як і торік, представники проросійських радикальних груп не перешкоджали акціям вшанування Тараса Шевченка.
XS
SM
MD
LG