Доступність посилання

ТОП новини

У Китаї оголосили плани змінити структуру уряду


Керівництво Китаю оголосило в неділю плани скоротити число міністерств в уряді і змінити структуру низки інших владних органів.

Серед пропонованих змін – ліквідація окремого Міністерства залізниць, яке опосіли корупційні скандали, чи введення Комісії планування родини у склад Міністерства охорони здоров’я.

Крім того, має бути підвищено повноваження регуляційних органів у галузі продуктів харчування і медичних препаратів після низки скандалів навколо безпеки харчів і ліків.

Про плани оголосили на сесії Всекитайських зборів народних представників, формального парламенту Китаю, який збирається на кількатижневу сесію раз на рік, щоб затвердити рішення, підготовані владною Комуністичною партією Китаю.

Крім затвердження реформи урядових органів і низки інших рішень, Збори мають також обрати нових керівників Китаю до закінчення сесії через тиждень, наступної неділі. Зокрема, практично немає сумнівів, що генеральний секретар ЦК КПК Сі Цзіньпін буде обраний на нового президента Китаю («голову КНР»), а нинішній перший за рангом віце-прем’єр Лі Кецян буде призначений прем’єр-міністром («головою Державної ради КНР»).
XS
SM
MD
LG