Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську влада пообіцяла облаштувати «Шевченківську територію»


Пам’ятник Шевченкові на Монастирському острові зараз виглядає так
Пам’ятник Шевченкові на Монастирському острові зараз виглядає так
До Дня міста, який відзначається у вересні, у Дніпропетровську на Монастирському острові з’явиться «Шевченківська територія», заявив у неділю міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

За словами посадовця, на території, яку планують створити, повсякчас лунатимуть вірші Кобзаря у виконанні дніпропетровців, зокрема, відомих у місті акторів.

Іван Куліченко також сказав, що начитати свої улюблені вірші Тараса Шевченка для трансляції зможе кожен охочий у спеціальній мистецькій студії.

Він також пообіцяв, що цієї весни оновлений пам’ятник Тарасові Шевченку повернеться на свій п’єдестал. «Я думаю, що до Дня міста у Дніпропетровську вже у цьому році ми відкриємо цю територію», – заявив міський голова.

Пам’ятник Шевченкові до демонтажу, фото 2011 року
Пам’ятник Шевченкові до демонтажу, фото 2011 року
У суботу у Дніпропетровську патріотично налаштована громадськість вшановувала пам’ять Тараса Шевченка, вимагаючи відновити пам’ятник йому на Монастирському острові.

2012 року у Дніпропетровську, на Монастирському острові, демонтували один із найвищих у світі пам’ятників Шевченкові, за офіційним поясненням, через аварійність. До того скульптура майже рік стояла без голови. Кошторис реконструкції – 1,5 мільйона гривень.

Пам’ятник Шевченкові у Дніпропетровську – один із найбільших у світі. Висота чавунної конструкції перевищує 22 метри.
XS
SM
MD
LG