Доступність посилання

ТОП новини

Янукович може розпустити парламент і не призначити виборів – Томенко


Микола Томенко
Микола Томенко
Депутат Верховної Ради від «Батьківщини» Микола Томенко допускає, що Президент Віктор Янукович розпустить парламент, але водночас позачергові вибори Верховної Ради не будуть призначені.

«Влада може піти на варіант, коли Президент розпустить нинішній парламент, а рішення про проведення позачергових виборів Ради буде відкладене», – цитує депутат його прес-служба.

За словами Томенка, аргументи на користь таких дій можуть бути знайдені різні – починаючи від відсутності коштів і закінчуючи неможливістю визначити варіант виборчого законодавства, за яким проводяться позачергові вибори.

З огляду на це, опозиція має працювати над новим виборчим законодавством, щоб забезпечити демократичні вибори на основі пропорційної системи з відкритими списками. «Потрібно мати чіткі гарантії того, що у разі невиходу із ситуації парламентської кризи, необхідно домагатися не тільки розпуску парламенту, але і призначення гарантованих нових виборів у Верховну Раду. А в ідеалі – одночасних парламентських і президентських виборів», – додав депутат.

Опозиція блокує роботу парламенту, виступаючи проти позбавлення депутатських повноважень представника «Батьківщини» Сергія Власенка. Якщо Верховна Рада не працюватиме протягом 30 днів, Президент матиме право розпустити парламент.
XS
SM
MD
LG