Доступність посилання

ТОП новини

Власенко каже, що проти нього готують ще три справи


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що Генпрокуратура продовжує готувати його арешт. Як заявляє Власенко, на даний час в ГПУ готують ще три кримінальні справи проти нього.

«За моєю інформацією, продовжують в дуже швидкому темпі фальшування трьох кримінальних справ. Вони сором’язливо закрили одну справу, абсолютно абсурдну, але три інших, не менш абсурдних вони продовжують в прискореному темпі розслідувати. Тому тиск не тільки не зменшується, але й посилюється. І в мене є глибоке переконання, що найближчим часом Генеральна прокуратура готує моє затримання і арешт», – сказав Власенко.

За його словами, говорити про те, за якими статтями порушені ці справи «досить складно». Водночас Власенко уточнив, що одна зі справ порушення про нібито кражідку ним «власного автомобіля», друга – за розбій, яку, як він каже, хочуть перекваліфікувати в «нанесення легких тілесних ушкоджень», а третя – поки що невідомо.

Як заявив Власенко, він не планує виїжджати за кордон і продовжить свою роботу захисника Тимошенко.

Щодо розгляду скарги Власенка до Страсбурзького суду на рішення Вищого адмінсуду про позбавлення його депутатських повноважень, захисник Тимошенко заявив, що наразі невідомо, коли буде розгляд цієї справи.

«Справа буде прийнята до провадження найближчим часом, а далі Європейський суд з прав людини вирішить, за якою процедурою її розглядати», – сказав Власенко.

Минулого тижня ВАСУ за позовом спікера Володимира Рибака позбавив Власенка депутатських повноважень.
XS
SM
MD
LG