Доступність посилання

ТОП новини

Журналістка Анхар Кочнєва втекла з сирійського полону – ЗМІ


Журналістка Анхар Кочнєва втекла з сирійського полону і перебуває поза небезпекою. Про порятунок українки повідомляє «Українська правда», посилаючись на російський телеканал закордонного мовлення RT.

Кочнєва змогла самостійно вибратися з будинку, де її утримували бойовики. Жінка сховалася від переслідувачів в горах і пройшла більше 15 кілометрів.

Як розповів її чоловік, після мандрів Кочнєвій вдалося знайти «правильних людей», які допомогли їй дістатися до території, яку контролюють війська уряду.

Раніше МЗС України повідомляло, що громадянка України Анхар Кочнєва в’їхала до Сирії 22 вересня 2012 року на запрошення однієї з громадських організацій; вона працювала перекладачем знімальної групи російського телевізійного каналу НТВ. Саме його журналісти повідомили про зникнення Кочнєвої, з ними вона виходила на зв’язок 14 жовтня. Кочнєва тоді поінформувала колег, що 9 жовтня її викрали у провінції Хомс, де її примусово утримують повстанці сирійського опозиційного воєнізованого угруповання «Вільної сирійської армії».
XS
SM
MD
LG