Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура перевіряє заяву Осмаєва про катування


За фактом останньої заяви про катування головного підозрюваного у замаху на президента Росії Володимира Путіна Адама Осмаєва щодо співробітників СБУ в Одеські області відрито кримінальне провадження. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомила прес-секретар прокурора Одеської області Олена Абрамова.

«Звернення Адама Осмаєва прокуратурою області внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань іще 19 лютого цього року. За ним розпочате кримінальне провадження проти співробітників СБУ у Одеські області за ознаками кримінальних правопорушень: побоїв, катувань, зловживання владою або службовим становищем, перевищенням влади», – розповіла Абрамова.

Водночас вона додала, що наразі кримінальне провадження передано до Прокуратури Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, і якщо правопорушення, зазначені у заяві Осмаєва, будуть доведені, правоохоронці понесуть відповідальність, передбачену відповідними статтями КПК.

Що ж до двох інших заяв Осмаєва, які, за словами захисника підозрюваного Ольги Черток, він передав до Генпрокуратури у червні та липні минулого року, Олені Абрамовій нічого не відомо.

Адама Осмаєва затримали в Одесі у лютому 2012 року, а уже в грудні розпочався розгляд кримінальної справи про підготовку замаху на Путіна, який нібито планували після березневих виборів президента Росії.

Найближче судове засідання у справі Осмаєва в Україні, за словами його адвоката, відбудеться 18 березня.
XS
SM
MD
LG