Доступність посилання

ТОП новини

Касацію Луценка суд розгляне 2 квітня – «Народна самооборона»


Вищий спеціалізований суд розгляне касаційну скаргу екс-глави МВС України Юрія Луценка 2 квітня, повідомила прес-секретар партії «Народна самооборона» Лариса Сарган.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок вона написала: «Нарешті! Вищий спецсуд призначив дату розгляду касаційної скарги Юрія Луценка на 2 квітня 2013 року».

Підтвердження інформації є і на сайті «Народної самооборони».

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ ухвалив рішення не переглядати окремо постанови судів про арешт Юрія Луценка, а у розгляді касації враховувати позицію Європейського суду з прав людини про заангажованість українських судів.

Вищий спецсуд має розглянути касаційну скаргу захисту екс-міністра на вирок Печерського суду, який згодом підтвердила апеляційна інстанція із посадових злочинів Юрія Луценка.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Апеляційний суд Києва залишив цей вирок чинним. Крім того, 17 серпня 2012 року Печерський райсуд визнав екс-міністра також винним у недбалості під час продовження оперативно-розшукових заходів відносно водія колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка та засудив його до двох років обмеження волі.

Екс-глава МВС відбуває покарання за скоєння низки посадових злочинів у Менській колонії у Чернігівській області з кінця серпня 2012 року.
XS
SM
MD
LG