Доступність посилання

ТОП новини

Україні самій вирішувати, де їй бути – депутат-регіонал про Кисельова


Оцінка прагнень України вступити до ЄС, а також візиту українського Президента Віктора Януковича до Росії, яку в програмі російського телеканалу «Росія 1» дав журналіст і ведучий Дмитро Кисельов, не впливає на вибір Києва. Про це в коментарі Радіо Свобода заявила депутат від Партії регіонів Ірина Горіна.

«Що б він не висловлював – це його думка, Україні самій вирішувати, де їй бути і вона вже зробила свій вибір», – сказала Горіна.

Водночас вона припустила, що заяви, які лунали по центральному російському телебаченні можуть бути «різкішим відображенням» позиції влади Росії.

«Я думаю, що це певною мірою висловлення позиції в більш різкій формі бачення влади, яка хоче бачити Україну в Митному союзі і не приховує цього», – сказала депутат від Партії регіонів. За її словами, попри заяви про проблеми зі свободою слова в Україні, їх «неможливо порівнювати» з ситуацією в Росії.

Як заявила Горіна, позиція України «ясна і прозора»: «Ми йдемо в Європу, впевнено, у нас ця позиція закріплена на законодавчому рівні… А відносини з Росією як з нашими партнерами важливі, але на сьогодні розглядається позиція участі в Митному союзі в тому чи іншому форматі, а не вступ до нього», – сказала депутат.

Російський журналіст і ведучий Дмитро Кисельов в програмі «Вести недели» назвав можливе підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС «не більше, ніж липою». При цьому він активно рекламував Митний союз.

«Янукович як ошпарений, навіть не залишившись на запланований нічліг, під ранок полетів додому. Справи в нього – кепські, лякають уже всюди – і із Заходу, і зі Сходу, а можливості в Києва гідно зробити свій вибір усе менше», – заявив Кисельов про візит Януковича до Росії.
XS
SM
MD
LG