Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Раду треба розблокувати згідно з рекомендаціями Європарламенту


Міністерство закордонних справ України заявляє про «виключну важливість» розблокування і забезпечення ефективної роботи Верховної Ради України відповідно до рекомендацій депутатів Європарламенту. Про це йдеться в заяві МЗС з приводу вчорашніх дебатів з українського питання в Страсбурзі.

Як зауважили в міністерстві, дебати засвідчили високу увагу Європарламенту до України.

Ключовим підсумком дебатів стало чітке засвідчення налаштованості Європейського парламенту на підписання з Україною Угоди про асоціацію під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року, вважають в МЗС.

«На особливу увагу заслуговують чіткі сигнали щодо нагальної необхідності об’єднання зусиль опозиції і влади заради європейського майбутнього нашої держави та, зокрема, підписання всеохоплюючого двостороннього документа, який, за словами виступаючих, надасть реальні інструменти для «розбудови Європи в Україні», – йдеться в повідомленні.

Як заявили в МЗС, ключову роль у процесі підготовки Угоди про асоціацію до підписання відіграватиме посилення координації процесу європейської інтеграції відповідно до указу Президента України про затвердження рішення РНБО від 12 березня.

Напередодні пізно ввечері депутати Європарламенту, занепокоєні останнім рішенням Вищого адміністративного суду України щодо позбавлення мандату Сергія Власенка, провели позачергове обговорення української ситуації.

Більшість європарламентарів вважають, що Україна потребує європейської підтримки й наполегливості на шляху реформ й усунення системних проблем демократії. Водночас, Київ також має продемонструвати своїми діями, що він дійсно бажає зближення із ЄС, наголошують в Європарламенті.
XS
SM
MD
LG