Доступність посилання

ТОП новини

Революцію не можна робити, ведучи шикарний спосіб життя – експерт


Тарас Березовець
Тарас Березовець
Лідери опозиції після своїх закликів народу до повстання мали б, «як мінімум, перейти на нелегальне становище». Про це в ефірі Радіо Свобода заявив директор компанії персонального і стратегічного консалтингу Berta Communications Тарас Березовець.

«Натхнення, з яким опозиційні лідери сіли в дорогі іномарки і в супроводі державної охорони поїхали піднімати народ, є приємним. Але я розумію, що після закликів, з якими виступили Тягнибок і Яценюк, вони, як мінімум, мають перейти на нелегальне становище, змінити явки-паролі, тому що революцію неможливо робити, зустрічаючись із медіа і ведучи такий шикарний вольготний спосіб життя, який вони звикли вести», – сказав Березовець.

За його словами, соціологія чітко вказує на те, що більшість населення сьогодні абсолютно не готова до акцій протесту. «Хоча є незначна частина громадян, десь близько 5%, які тільки кажуть, що готові брати участь в акціях протесту», – заявляє експерт.

Березовець наголосив, що єдина успішна акція в українській історії, яка привела до зміни політичної моделі, відбулася в 2004 році. «І їй передувала, що дуже важливо, дуже ефективна, хоча й безуспішна акція «Україна без Кучми». Якщо б не було «України без Кучми» в підсумку не було б Помаранчевої революції», – сказав експерт.

Опозиція сьогодні з Вінниці починає свою акцію «Вставай, Україно!». Протягом двох місяців марші й мітинги в рамках акції триватимуть у всіх обласних центрах. Завершиться акція всеукраїнським маршем у Києві на День Європи – 18 травня.
XS
SM
MD
LG