Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Чехії зустрівся з керівником «Української європейської перспективи»


Міністр закордонних справ Чеської Республіки Карел Шварценберґ
Міністр закордонних справ Чеської Республіки Карел Шварценберґ
Міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ у рамках Міжнародної акції «Українська народна дипломатія» зустрівся у четвер у Празі з керівником «Української європейської перспективи» Богданом Данилишиним.

Зустріч відбулася в МЗС Чехії на запрошення Карела Шварценберґа.

Співрозмовники наголосили, що Україна «має бачити перспективу вже сьогодні, з безпосереднім ефектом уже зараз – заради її громадян».

«Цими кроками є термінова лібералізація візового режиму, зона вільної торгівлі без вилучень і обмежень. Вже зараз доцільно розпочати переговорний процес щодо надання Україні перспективи «спеціального (норвезького) статусу» в Європейській економічній зоні, яка включає 60–70% спільного законодавства, в тому числі стосовно внутрішнього ринку і Шенгенських умов. Це прямий шлях до членства в ЄС», – мовиться на офіційній сторінці «Української європейської перспективи» – громадської організації, що об’єднує українців усього світу, які підтримують прозахідний курс розвитку України.

Богдан Данилишин зазначив, що «Українська європейська перспектива» вітає євроінтеграційні зусилля української держави щодо асоціації з Європейським Союзом та закликає всі країни Європи, в першу чергу, країни Вишеградської групи сприяти реалізації рішень саміту Україна – ЄС, який відбувся 25 лютого 2013 року.

«Підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною ЄС може стати важливим кроком в напрямку демократизації та європеїзації України, здійсненні модернізаційних процесів та підвищенню рівня життя українців. Подібна угода матиме надзвичайно важливе значення як для України, так і Європейського Союзу, який є одним із основних торговельно-економічних партнерів держави», – мовиться на сайті УЄП.

Значна увага на зустрічі була приділена новим ініціативам «Української Європейської перспективи».

«УЄП формує зараз широкий міжнародний громадянський рух з метою побудови Європейської України – держави, де людина буде захищеною, де буде гарантована безпека її життю, правам і свободам, її майбутньому. УЄП планує залучити потужний потенціал закордонних співвітчизників, які вчились і працювали в розвинених країнах», – мовиться у повідомленні організації.

Богдан Данилишин подякував Карелу Шварценберґові за його особисті зусилля в напрямку реалізації євроінтеграційних прагнень України.

Зустріч з міністром закордонних справ Чехії є першою в рамках руху «Української народної дипломатії». Найближчим часом запланована низка зустрічей із керівництвом європейських структур, міжнародних фінансових та неурядових організацій.

Богдан Данилишин, колишній міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко, став одним зі співзасновників міжнародної громадської організації «Українська європейська перспектива» у Празі після того, як отримав у січні 2011 року притулок у Чехії. В Україні його звинувачували у службових зловживаннях.
XS
SM
MD
LG