Доступність посилання

ТОП новини

Глава УГКЦ про Папу Франциска: «Второпність – це мистецтво керувати»


Папа Римський Франциск у Римі 14 березня 2013 року
Папа Римський Франциск у Римі 14 березня 2013 року
Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) каже, що Папа Франциск добре знайомий із завданнями УГКЦ.

Відповідаючи у четвер у Римі на запитання українських журналістів предстоятель Святослав наголосив: «Він знає про те, що наша Церква змагається за визнання за нею патріаршої гідності. Ми не раз з ним говорили, що це не є питанням якоїсь зовнішньої прикраси, це є питанням визнання дійсності, якою живе наша Церква», – розповів він.

Предстоятель Святослав, який свого часу був єпископом УГКЦ в Аргентині, поділився власними спогадами про спілкування з Папою Франциском ще за часів, коли той був кардиналом з Аргентини, архиєпископом Буенос-Айреса: «За всі часи він себе показав людиною, яка дуже чітко, впевнено вміє правильно керувати. Я пригадую, що дуже багато разів, коли на нашій єпископській конференції ми дискутували над текстом листів (до президента, до парламенту, чи якихось інших структур), він дуже часто повторював таку фразу: «Второпність – це є мистецтво керувати».

Глава УГКЦ вважає, що постать Папи змінює історію. «З обранням Папи Івана Павла Другого впав комунізм у Східній Європі, з обранням Папи Франциска можуть бути дуже цікаві соціальні зміни у Латинській Америці», – каже предстоятель Святослав.

Його попередник – колишній глава УГКЦ кардинал Любомир Гузар висловив раніше у четвер журналістам у Києві думку, що Папа Римський Франциск може відвідати Україну, адже він «має знання про Україну і сентиментальне прив’язання до українців». «Можна сподіватися, що він відвідає Україну», – наголосив Любомир Гузар.

У середу ввечері у Ватикані конклав обрав на нового Папу Римського кардинала з Аргентини, архиєпископа Буенос-Айреса Хорхе Маріо Берґольйо. Новообраний понтифік узяв собі ім’я Франциск.
XS
SM
MD
LG