Доступність посилання

ТОП новини

Захід України засипає снігом


Лише за одну добу 14 березня на Львівщині і у Львові випала місячна норма опадів, інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сніг продовжує падати. Через складні погодні умови ускладнений рух на автодорогах області, зокрема у Сколівському, Жовківському, Жидачівському, Золочівському, Перемишлянському, Буському й Миколаївському районах, повідомляє ДержНС. Паралізований рух у напрямку Дрогобича.

Рятувальники і ДАІ працюють на всіх складних ділянках і просять водіїв без потреби не виїжджати на приватному транспорті. У Сколівському, гірському районі, рятувальники розгорнули три пункти обігріву.

За словами кореспондента Радіо Свобода, комунальники Львова не дають собі ради через сильний снігопад. Відтак на міських дорогах дуже ускладнений рух, три трамваї від ранку зійшли з рейок, автомобілі буксують, громадський транспорт їздить з великими перервами або ж взагалі немає і тому на зупинках сотні людей очікують транспорт.

За інформацією синоптиків, опади припиняться 16 березня, але спостерігатиметься зниження температури повітря.

Тим часом, рух транспорту на територiї Iвано-Франкiвської областi ускладнений через сильний снiгопад, опади тут теж тривають.

Як повiдомляє прес-служба департаменту ДАI МВС України, для розчищення дорiг вiд снiгу й уникнення утворення заторiв служба автомобiльних дорiг Iвано-Франкiвської областi за погодженням з Державтоiнспекцiєю запровадила тимчасове обмеження на рух транзитного вантажного транспорту на деяких дiлянках автодорiг.

Схожа ситуація і в Тернопільській області. Як повідомили Радіо Свобода жителі Тернополя, в місті вже випала місячна норма снігу і опади тривають. Транспорту на вулицях мало, люди добираються на роботу пішки.

За даними Українського гідрометцентру, сьогодні в Тернопільській, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській і Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади, хуртовини, посилення швидкості вітру до 17-22 метрів за секунду, місцями – до 25 метрів за секунду, снігові замети, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь.

Протягом 16-17 березня у західних областях прогнозується похолодання зі зниженням мінімальної температури повітря до 10-16 градусів морозу, на решті території України – до 3-9 градусів морозу, на дорогах західних і північних областей ожеледиця.
XS
SM
MD
LG