Доступність посилання

ТОП новини

Черкаська влада обіцяє cплатити борг за лікування хворих у приватному діалізному центрі


До кінця березня черкаська обласна влада обіцяє розрахуватися за лікування пацієнтів у приватному діалізному центрі «Фрезеніус». Нині існує заборгованість перед «Фрезеніусом» за минулий рік у сумі 2,7 мільйона гривень.

У головному управлінні охорони здоров’я та медицини катастроф переконані, що значний борг виник внаслідок дуже довгого та багатоступеневого шляху оплати послуг. Цього року обласна влада пропонує «Фрезеніусу» коротший шлях передачі грошей – районні і міські бюджети, які мають кошти на фінансування послуг хворих на ниркову недостатність, укладатимуть із «Фрезеніусом» прямі угоди.

14 березня люди з хронічною хворобою нирок V стадії Черкаського і Чернігівського центрів гемодіалізу «Фрезеніус» пікетували кабінет Міністрів України з вимогою втрутитись у ситуацію, що склалась довкола фінансування Черкаського діалізного центру. Пацієнти-гемодіалізники передали в Секретаріат Кабінету Міністрів офіційне звернення до Президента, Прем’єр-міністра та Міністра охорони здоров’я з проханням втрутитись у ситуацію. Між тим, за словами черкаських хворих, їх не хотіли пустити на акцію протесту в Києві – залякували водія, що їх віз.
XS
SM
MD
LG