Доступність посилання

ТОП новини

За 100 днів дії нового КПК СІЗО вже істотно розвантажилися − Портнов


За сто днів дії нового Кримінального процесуального кодексу в Україні 500 осіб взято під домашній арешт, жодного не заарештовано за поданням податкових органів, значно розвантажилися слідчі ізолятори, наголошує керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Андрій Портнов.

«У 2011 році щомісяця в СІЗО прибувало 3,5 тисячі осіб. Після проведення першої частини гуманізації законодавства у 2012 році в слідчі ізолятори прибували на тисячу осіб у місяць менше. А за три місяці дії нового КПК ми бачимо, що кожного місяця прибуває в СІЗО лише 700-750, може 800 людей, тобто утричі менше, ніж у 2012 році і майже вп’ятеро менше, ніж у 2011 році. Тобто, суттєва тенденція», − розповів Портнов в ефірі телеканалу «Інтер».

Також він повідомив, що за 100 днів дії нового КПК в Україні вже застосовано півтисячі домашніх арештів. Стосовно обшуків, то, за його словами, за період дії нового кодексу їхня кількість зменшилася практично вдвічі, оскільки тепер обшуки проводять лише за наявності відповідної санкції.
XS
SM
MD
LG