Доступність посилання

ТОП новини

На Сумщині опозиція домагається проведення проміжних виборів до облради через суд


У Сумах представник політичної партії «Фронт змін» подав позов до Сумського окружного адміністративного суду на обласну раду з вимогою провести позачергову сесію для забезпечення фінансування проміжних виборів, повідомляє агентство УНІАН. Як зазначив голова обласної організації партії «Фронту змін» Микола Клочко, позов до суду було подано у четвер, 14 березня.

«Позов поданий жителем Сум і моїм помічником Олександром Лапою, який є також юристом обласної парторганізації «Фронту змін». Він вимагає визнати протиправною бездіяльність облради в частині невнесення до порядку денного останньої сесії питання про виділення коштів на проведення проміжних виборів в округах № 14 (Ковпаківський район, місто Суми) та № 40 (місто Конотоп). Позов також містить вимогу зобов’язати облраду внести це питання до порядку денного найближчої сесії», − розповів Клочко.

12 лютого обласна виборча комісія визначила дату проміжних виборів до обласної ради: вони відбудуться у неділю, 14 квітня. Необхідність у проведенні проміжних виборів виникла в двох виборчих округах області − № 14 і № 40, оскільки депутат облради від округу № 14 Анатолій Вербовик влітку 2012 р. загинув в автокатастрофі, а депутат від округу № 40 Володимир Шульга став народним депутатом України.

На проведення проміжних виборів двох депутатів облради з обласного бюджету необхідно виділити 1,8 мільйона гривень, тому облрада повинна була розглянути це питання на черговій сесії 22 лютого, але на сесію питання про фінансування проведення виборів навіть не було винесене.
XS
SM
MD
LG