Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає оголошення дати виборів у Києві і виступу Януковича


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляє, що у вівторок парламент має оголосити дату виборів до Київради і київського міського голови. Під час засідання погоджувальної ради парламенту Яценюк пояснив, що конституційний термін – це 2 червня 2013 року, як це пропонує фракція УДАР.

Він нагадав, що 27 травня завершуються повноваження Київради.

Крім того, за словами Яценюка, Президент Віктор Янукович має до кінця березня виступити в українському парламенті. «Президент має прибути до парламенту, сказати, що він має намір робити, почути, що вимагає опозиція і дати свої відповіді на наші запитання», – сказав Яценюк.

Також, за словами лідера «Батьківщини», опозиція до кінця тижня завершить збирання підписів за резолюцію про недовіру Кабінету Міністрів України на чолі з Миколою Азаровим і щодо відставки прем’єра.

Яценюк наголосив, що за три роки уряд Азарова жодного разу не вніс на розгляд парламенту програму дій уряду. Він також заявив, що опозиція вимагає, щоб на нинішньому пленарному тижні Кабінет Міністрів на чолі з Азаровим прийшли до сесійної зали Верховної Ради і відзвітували про свою роботу.

Під час відкриття погоджувальної ради спікер Володимир Рибак повідомив, що опозиція хоче першим питанням на завтрашньому засіданні розглянути проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії парламенту з питань розслідування фактів «антиконституційного перегляду владою волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року».

Другим питанням, за словами Рибака, опозиція пропонує розглянути проект постанови про призначення чергових виборів депутатів Київради і міського голови Києва. Також пропонується включити до розгляду на пленарному засіданні ще 6 законопроектів.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов Фракція Партії регіонів закликав опозицію разом голосувати за важливі для країни закони. «Фракція Партії регіонів готова до роботи в парламенті на цьому тижні. Ми сподіваємося, що максимально можлива кількість наших депутатів будуть присутні в залі, хоча ставимо до відома вас про те, що наші колеги беруть участь у засіданнях ЄВРОНЕСТ і ПАРЄ», – сказав на засіданні погоджувальної ради.
XS
SM
MD
LG