Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв про Україну і Митний союз: або все, або нічого


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв
Прем’єр-мiнiстр Росії Дмитро Медведєв заявляє, що у форматi «три плюс один» у Митному союзi участь неможлива. Необхiдно або ратифiкувати всi документи, або отримати лише статус спостерiгача.

«Нашi українськi друзi люблять помiркувати на тему приєднання – «три плюс один» i так далi. «Три плюс один» не буде, так не буває. Або все, або нiчого, але тодi це спостереження або щось інше», – заявив Медведєв у понедiлок на нарадi з вiце-прем’єрами.

За його словами, для повноцiнної участi в Митному союзi i Євразiйському економiчному союзi потрiбна ратифiкацiя i пiдписання всiх документiв.

Як заявив російський прем’єр, всi позицiї повноцiнного членства або статусу спостерiгача мають бути ретельно вiдрегульованi. «Тим бiльше, ми розумiємо, на чому стоїть, так би мовити, це розходження», – сказав Медведєв.

До Митного союзу входять Росiя, Казахстан i Бiлорусь. Україна пропонує обговорити спiвпрацю у форматi «3+1».

На зустрічі з президентом Росії цього місяця український Президент Віктор Янукович заявив, що формат спiвпрацi України з країнами Митного союзу має визначатися на чотиристороннiх переговорах за участю всiх країн-членiв цього об’єднання.
XS
SM
MD
LG