Доступність посилання

ТОП новини

МЗС радить не їхати до Єгипту


Демонстрант кидає каміння в поліцейських, Порт-Саїд, 5 березня 2013 року
Демонстрант кидає каміння в поліцейських, Порт-Саїд, 5 березня 2013 року
Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Єгипту через загострення безпекової ситуації в цій країні.

Як повідомили у Департаменті інформаційної політики МЗС України, зокрема, не рекомендується їхати до таких міст як Каїр, Александрія, Асьют, Ісламія, Таба, Порт-Саїд, Суец, Сохаг, Бені-Суеф, Мінья, Кена, Фаюм, а також регіону Північний Синай.

Курортні міста Південного Синаю – Шарм Ель-Шейх, Таба, Нувейба, Дахаб – вважаються безпечними, заявляють у МЗС. Діставатись до цих курортів рекомендується лише повітряним шляхом.

Крім того, громадянам, які перебувають у цих курортних містах, щоб уникнути загроз для життя і здоров’я рекомендують проводити відпочинок в межах території готелі.

Нещодавно в Каїрі і Порт-Саїді відбулися акції протесту у зв’язку з рішенням суду, що підтвердив смертний вирок 21 обвинуваченому у справі про заворушення на футбольному полі Порт-Саїді, що сталися у лютому минулого року, та оприлюднив рішення щодо 5 інших обвинувачених.

Вболівальники каїрського клубу штурмували офіс єгипетської федерації футболу. У Порт-Саїді мітингувальники намагалися заблокувати рух Суецьким каналом.
Крім того, в Єгипті тривають протести з вимогою відставки президента Мухаммада Мурсі.
XS
SM
MD
LG