Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК зареєструвала двох депутатів замість Власенка і Веревського


Центральна виборча комісія зареєструвала народними депутатами Романа Стаднійчука за списком ВО «Батьківщина» і Олександра Козуба за списком Партії регіонів замість відповідно Сергія Власенка й Андрія Веревського.

Таке рішення ЦВК ухвалила на засіданні в понеділок у зв’язку з тим, що Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження народних депутатів Власенка і Веревського через поєднання ними депутатського мандата з іншими видами діяльності.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна пропонувала не розглядати реєстрацію народного депутата за списком «Батьківщини». За її словами, позбавлений повноважень Власенко оскаржує це рішення. Крім того, заявила Усенко-Чорна, з цього питання до Конституційного Суду надійшло подання 54 народних депутатів. До розгляду цих звернень, заявила заступник голови ЦВК, Центрвиборчком не може розглядати питання про реєстрацію народного депутата за списком ВО «Батьківщина».

Заступник голови ЦВК Андрій Магера зауважив, що, за даними ЗМІ, вже подано звернення до Європейського суду з прав людини. За його словами, у разі ухвалення рішення на користь Власенка ЦВК опиниться «в дуже нехорошому становищі в цій неординарній ситуації».

Голова ЦВК Володимир Шаповал також утримався від голосування з цього питання. Він пояснив, що нічого не має проти реєстрації депутата за списком Партії регіонів замість Веревського, але до проекту рішення внесено пункт і про реєстрацію Стаднійчука.

Голова ЦВК повідомив, що Стаднійчук подав документи для реєстрації народним депутатом, які у нього «викликають сумнів»: під час реєстрації кандидатом він зазначив, що обіймає посаду керуючого партнера адвокатського об’єднання «Немесіда», але в трудовій книжці про це не згадується.
XS
SM
MD
LG