Доступність посилання

ТОП новини

Янукович переконує США, що Київ проводить реформи


Віктор Янукович і Венді Шерман
Віктор Янукович і Венді Шерман
Україна активно проводить реформи, спрямованi на модернiзацiю країни та її iнтеграцiю в Європейський Союз, заявляє Президент України Вiктор Янукович.

За його словами, Україна останнi три роки працює над втiленням у життя програми реформ iз модернiзацiї країни. «Це непростий шлях i час непростий. Але ми впевнено йдемо цим шляхом», – заявив глава держави пiд час зустрiчi із заступником держсекретаря США Вендi Шерман, повiдомляє прес-служба глави держави.

Янукович наголосив, що велику кiлькiсть реформ, якi нинi здiйснюються в Українi, розроблено за допомогою мiжнародних експертiв, зокрема експертiв iз США. «Ми це дуже цiнуємо i за це вдячні», – зазначив Янукович.

«Сьогоднiшнiй порядок денний насичений пiдготовкою i вирiшенням питань, якi спрямованi на iнтеграцiю України з ЄС. Ми сподiваємося, що виконаємо цi непростi завдання, i вже в листопадi цього року на самiтi у Вiльнюсi буде пiдписано угоду про асоцiацiю та створення ЗВТ з ЄС», – додав Президент України.

Крім того, Янукович зауважив, що Україна налаштована на подальший розвиток стратегічних відносин зі США і співпраці на всіх ключових напрямах взаємодії на основі Хартії про стратегічне партнерство Україна – США.

За його словами, Київ цінує допомогу Вашингтона у розбудові нашої України за всіма напрямками, зокрема щодо демократизації країни.

Янукович також заявив, що Україна готова й надалі плідно співпрацювати зі США в питаннях ядерної безпеки і нерозповсюдження ядерних матеріалів, повідомляє прес-служба глави держави.

Про те, чи обговорювали на зустрічі питання вибіркового правосуддя в Україні і справи Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, в повідомленнях на сайті Президента не уточнюється.
XS
SM
MD
LG