Доступність посилання

ТОП новини

Від Кіпру вимагають назвати забудовників Гостиного двору (ВІДЕО)


«Гостинна республіка» «атакує» Кіпр
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Захисники Гостиного двору в Києві вимагають оприлюднити реальних власників кіпрської компанії Afidreko Holdings Limited, що володіє товариством «Укрреставрація», забудовником цієї пам’ятки.

Для цього активісти прийшли до посольства Республіки Кіпр у Києві з запитом про це. Вони тримали плакати з написом «Реконструюйте свої пам’ятки!» і пропонували інвесторам з Кіпру спершу засклити й реконструювати свої старовинні будівлі, пам’ятки ЮНЕСКО, а вже після того намагатися робити це в Україні.

«Опосередковано Кіпр є причетним до спроб руйнування Гостиного двору. Дуже важливо дізнатися, хто стоїть за кіпрською компанією, якщо на захисників пам’ятки кидають підрозділи «Беркуту» й обливають їх з пожежних брандспойтів посеред зими», – заявляє активістка Владислава Осьмак.

Охоронці посольства на прохання активістів зустрітися з кимось із дипломатів відповідали, що нині у посольстві вихідний, і нікого немає. Тим часом представники дипломатичної установи заходили до посольства і виходили з нього весь час, поки тривав пікет.
XS
SM
MD
LG