Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція погрожує заблокувати Київраду влітку


Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок
Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок
Опозиція має намір 3 червня блокувати роботу Київської міськради, оскільки з цієї дати її робота буде нелегітимною, заявляє лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За його словами, опозиція вимагає від більшості негайно ухвалити постанову про проведення чергових виборів Київради і мера Києва.

Парламент ще у вівторок мав розглянути це питання. Однак незважаючи на те, що воно було внесене до порядку денного, депутати не розпочали його розгляду, а розглядали питання призначення позачергових виборів до місцевих органів влади.

Крім того, депутати Партії регіонів звернулися з поданням до Конституційного Суду України з вимогою розтлумачити низку положень Конституції й закону про місцеві вибори стосовно місцевих виборів у Києві.

Опозиція наполягає на призначенні дати місцевих виборів у Києві на початок червня поточного року. Профільний комітет Верховної Ради рекомендував призначити їх на 2 червня.

На думку опозиції, це мають бути чергові вибори, тому термін повноважень обраних на них депутатів і міського голови столиці має становити п’ять років.

Леонід Черновецький 1 червня 2012 року написав заяву про відставку з посади мера столиці. Нині секретар Київради Галина Герега тимчасово здійснює повноваження київського міського голови.
XS
SM
MD
LG