Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали зрозуміли, що не мають більшості – Пашинський


Сергій Пашинський
Сергій Пашинський
Партія регіонів вперше за три роки зрозуміла, що не має більшості в парламенті. Про це в коментарі Радіо Свобода у парламенті заявив Сергій Пашинський, народний депутат від фракції «Батьківщина».

«Завдяки тому, що опозиція змусила регіоналів голосувати самостійно, вони побачили, що в них немає більшості. Слава Богу, що здоровий глузд у них переміг і сподіваюся, буде перемагати надалі. Зараз йде голосування, на табло 350 депутатів. Сподіваюся, що Партія регіонів не придумає якусь нову провокацію, щоб зірвати голосування, тим більше, що через деякий час буде голосування по Києву», – сказав Пашинський.

За словами депутата, що стосується призначення виборів у столиці України, тут він поки що не бачить «здорового глузду». «Зараз постанови про місцеві вибори голосуються за основу і в цілому. Вони (регіонали – ред.) по Києву будуть пропонувати, що давайте розберемося, пропонувати лише перше читання. Але треба розуміти: в першому читанні – це голосувати ні за що. Поки не буде другого читання, виборів не буде», – заявив Пашинський.

Щодо єдиного кандидата на посаду мера від опозиції депутат вкотре заявив, що таку пропозицію зробили лідерові УДАРу Віталієві Кличку як найбільш рейтинговому кандидату, але відповіді наразі не отримала.

Сьогодні вранці депутати призначили позачергові вибори міських голів у Василькові Київської області й Алчевську Луганської області, розблокувавши таким чином роботу Верховної Ради.

Опозиція вимагала повернення до розгляду цих двох питань, відмовляючись голосувати за призначення місцевих виборів в інших регіонах.
XS
SM
MD
LG