Доступність посилання

ТОП новини

Депутати взяли за основу постанову про вибори в Києві


Парламент ухвалив за основу проект постанови про призначення виборів у Києві на 2 червня. «За» проголосували 293 депутати.

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак після завершення консультацій голів парламентських фракцій повідомив, що вони домовилися розглянути й ухвалити цей проект у першому читанні за умови скорочення вдвічі – до 2 тижнів – термінів підготовки проекту для розгляду в цілому.

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив, що таке рішення дасть змогу парламентові розглянути проект й ухвалити його в цілому вже на наступному пленарному тижні 2–5 квітня.

Перед голосуванням лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вкотре заявив, що фракція його партії голосуватиме за ухвалення в цілому цієї постанови лише після того, як Конституційний суд оприлюднить своє рішення за поданням 48 народних депутатів щодо термінів проведення виборів у столиці.

Після голосування спікер Володимир Рибак оголосив ранкове засідання парламенту закритим. На вечірнє засідання депутати мають зібратися о 16:00.

Раніше сьогодні парламент не підтримав цю ж постанову про призначення виборів у Києві, яку спікер поставив на голосування за основу і в цілому одночасно. «За» проголосували 179 народних депутатів.

Опозиція наполягає на призначенні виборів у Києві на початку червня. Регіонали направили подання до Конституційного суду з цього приводу і заявляють, що юридично виваженого рішення про вибори в Києві до постанови КСУ ухвалити неможливо.
XS
SM
MD
LG