Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: на ремонт доріг треба 500 мільярдів гривень


Микола Азаров
Микола Азаров
Україні потрібно 500 мільярдів гривень для того, щоб привести в порядок близько 170 тисяч кілометрів доріг. Про це заявив прем’єр Микола Азаров, виступаючи на засіданні Ради регіонів при Президентові України.

«Я часто чую: дороги б зробити, лікарні б побудувати. Ми підрахували, скільки необхідно, щоб хоч трохи впорядкувати дороги – вийшла колосальна сума – 500 мільярдів гривень треба вкласти, щоб привести наші дороги й транспортну комунікацію, у якій 170 тисяч кілометрів, у більш-менш пристойний стан», – розповів прем’єр.

За його словами, в Україні «безліч проблем, на які немає відповіді». «Тому що є невідповідність між рівнем ВВП, розвитком продуктивних сил і структури країни. За рівнем розвитку ми десь у 80-му році. І ми хочемо за 30 років, нічого не вкладаючи, раптом і відразу мати хороші дороги», – заявив Азаров.

Нещодавно експерти Світового економічного форуму у звіті про глобальну конкурентоспроможність назвали українські дороги одними з найгірших у світі. Вони оцінили якість автомагістралей в Україні у трохи більше від двох балів за семибальною шкалою.
XS
SM
MD
LG