Доступність посилання

ТОП новини

Конкурента Засухи на парламентських виборах заарештували в Італії – ЗМІ


Конкурент Тетяни Засухи по 94-му округу на парламентських виборах Віктор Романюк, який переховується в Європі від переслідування, був заарештований в Італії. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на дружину опозиціонера Ганну Романюк.

«О 4 ранку увірвалися в готель і забрали в тюрму разом з дружиною. Дружину випустили, а він там», – зауважила Романюк.

Інформацію про затримання підтвердив адвокат Романюка Микола Мотрук. Він заявив, що дізнався про це рішення суду лише зараз, на судовому засіданні Шевченківського райсуду Києва, який намагається обрати запобіжний захід Романюку.

«Зараз намагаються обрати щодо Романюка запобіжний захід – тримання під вартою. Сьогодні була перша частина засідання. Слідство повністю приховувало від нас матеріали справи, хоча ми неодноразово зверталися в суд, і суд давав відповідь, що на розгляді у них немає жодних матеріалів про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою або приводу щодо Романюка», – заявив адвокат.

«Сьогодні на слуханні з’ясувалося, що ще 4 лютого було таке звернення. Це стало для нас повною несподіванкою. У нас була інформація, що слідчий збирався з таким клопотанням звернутись, тому ми зверталися до суду, але дали відповідь, що ніхто з таким клопотанням не звертався», – заявив адвокат. Він додав, що слухання відкладене на понеділок, на 16:00.

Раніше повідомлялося, що Романюк змушений був виїхати за кордон через тиск на нього і його підприємство ТОВ «Мако». Підприємство займається науковою діяльністю в галузі фармацевтики і розташоване у Львові. Його директора намагаються притягнути до кримінальної відповідальності. На сьогодні вже відкрито чотири кримінальних провадження.

4 листопада ОВК № 94 оголосила переможцем виборів кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху. В Об’єднаній опозиції «Батьківщина» заявили про фальсифікації, підкресливши, що «ОВК № 94 в порушення усіх процедур, без обговорення і навіть голосування склала підсумковий протокол, у який вписала перемогу Засухи, хоча на цьому окрузі з відривом у майже 10 тисяч голосів переміг представник «Батьківщини» Віктор Романюк». За даними опозиції, також того дня члени ОВК № 94 «без проведення розгляду, без ухвалення скарг, без голосування визнали недійсним голосування в 27 ділянках округу, таким чином просто скасувавши волевиявлення близько 30 тисяч жителів області».

Пізніше у ЦВК визнали недійсними результати волевиявлення у п’яти одномандатних округах, серед яких округ № 94 в Обухові. Романюк подав позов у Європейський суд з прав людини.
XS
SM
MD
LG