Доступність посилання

ТОП новини

Телемарафон зібрав кошти на перший в Україні дитячий хоспіс на Прикарпатті


Для створення першого в Україні дитячого хоспісного відділення дитячого хоспісного відділення на Прикарпатті за результатами телемарафону вже надійшло майже 400 тисяч гривень, повідомила сьогодні головний спеціаліст із паліативної і хоспісної допомоги департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної держадміністрації Людмила Андріїшин.

Крім того, свої картини передали відомі прикарпатські художники Параска Хома, Ірина Погрібна, Богдан Кузів.

Збір коштів продовжується. Та організатори телемарафону сподіваються не лише на грошову допомогу, а й на зростання кількості волонтерів.

Людмила Андріїшин переконана, що «паліативна допомога свідчить про рівень гуманності суспільства, і обов’язок усіх забезпечити невиліковно хворим відхід у інший світ в нормальних умовах, без болю і в любові».

Учора в ефірі Івано-Франківського обласного телебачення «Галичина» п’ять годин тривав телемарафон «Жити і вірити». Так збирали на Прикарпатті кошти на створення дитячого хоспісу.

У телемарафоні взяли участь представники влади, меценати, науковці, діячі культури, медики тощо. Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова у відеозверненні наголосила на важливості хоспісної допомоги.

Кошти надходять на рахунок благодійного фонду допомоги невиліковно хворим «Мати Тереза» і будуть використані на облаштування на базі Надвірнянського будинку дитини дитячого хоспісного відділення на 15 ліжок.

Щороку на Прикарпатті хоспісної допомоги потребують близько трьохсот маленьких пацієнтів.
XS
SM
MD
LG